pondělí 17. října 2016

Když nezáleží na tom, co si myslí ostatní

Co jste dnes udělali jenom proto, aby si o tom ostatní něco (konkrétního) mysleli? Dali jste si na oběd nezdravé jídlo, aby se ostatní nevyptávali, jestli držíte dietu? Souhlasili jste se schůzkou, na kterou se Vám vůbec nechce? Oblékli jste si něco, abyste nevyčnívali?


Nedávno jsem měla postupně velice zajímavou debatu se svými několika kamarádkami ohledně svatby. Proč se vlastně chceme vdát? Několikrát zaznělo, že vlastně proto, že se na to rodiče/babička/sousedka pokaždé vyptává. A že tatínkovi je líto, že partněři se k ničemu takovému nemají, nebo že se bojí o budoucnost svých dcer.

Fíha.

Uvědomila jsem si (zase znova), jak hluboce nám záleží na tom, co si ostatní myslí o nás, o tom, co děláme, o představě, kterou chceme vyvolat.
Jenže víte co? Nikdo z nich potom ten život, který jim vy projektujete na sebe samé, nežije. Ano, samozřejmě je třeba se chovat empaticky a s porozuměním. Ale to má hodně daleko od toho rozhodovat se na základě toho, co si myslí ostatní.

Hrozně, hrozně moc se člověku uleví, jakmile si toto uvědomí. Studujete školu, která Vás nebaví, abyste nezklamali rodiče? Setrváváte ve vztahu, který je sice nefukční, ale pohodlný a rodiče "ho" schvalují? Jíte vegetariánsky, protože je to zrovna cool? Nenosili byste novinovou sukni, protože je to divné? :-)






Outfit:
Sukně: Sušenka
Tričko: Sušenka
Kabelka: Orsay
Boty: Baťa

Jak jste na tom vy, bojíte se dělat, co doopravdy chcete? Mějte odvážný den:-)

1 komentář:

  1. Milá lamko,
    nejprve musím pochválit, jak Ti to sluší na fotkách i v textu. :-) Jsem ráda, že jsi samostatně uvažující, nebojácná, liberální a máš svobodného ducha.
    Drtivou většinu toho, co dělám, rozhodně nepodřizuju obavám z reakcí nebo komentářů ostatních, ale tu svatbu ... no víš, měla bys mít fakt hezkou svatbu. Moc ráda bych si dala svíčkovou a jahody se šlehačkou! :-)

    OdpovědětVymazat