úterý 9. srpna 2016

Svěží sladko-kyselý salát s opeřencem, hruškou a brusinkami

Jasně, typické českohospodské "kuře s broskví a eidamem", to je "opravdu" chateau cuisine. Přesto mám maso, které hraje s lehce sladkou chutí ráda, a právě na tom jsem postavila tento jednoduchý, letní recept. Pro ty, co se spěchají opalovat - hotovo je za 20 minut!:-)


Jak to dělám já (2 porce):
2 kuřecí prsa
1/2 okurky
1/2 salátu (římského, hlávkového,...co bude nejvoňavější :-))
hrst brusinek
1 hruška
sůl, pepř, kousek citronu, lžička medu


Okurku a salát nakrájím na malé kousky a dám do velké misky. Vyrobím si zálivku - do tří lžic vody vymačkám asi třetinu citronu a osladím lžičkou medu (urputně míchám, dokud se ta mrška nerozpustí). Zálivku naliju do nakrájené zeleniny a pořádně promíchám. Naservíruju jí na talíře a zatím si orestuju na pár kapkách oleje osolené a opepřené kousky kuřecího masa. Odborně naistaluju na zeleninu, vyskládám proužky hrušky a zasypu brusinkama.


Pro zajímavost, jedna porce obsahuje přibližně:
Bílkoviny: 54 g
Sacharidy: 37 g
Tuky: 7 g
Energie: 446 kcal


Vyzkoušejte i vientamský, tak trochu jiný salát - recept zde.
.
A co vy, snesete u masa nasládlou chuť?:-) Mějte krásný den.

Žádné komentáře:

Okomentovat