Jeden cheesecake - zase jiný, řekla bych - jsem vařila už tady, na starém blogu. Tentokrát jsem se rozhodla použít sušenky i máslo a superpotravinovou tečku v podobě marmelády z chia semínek. Tu doporučuju i jinak!:-) Výborná je na pečivu, do jogurtu nebo do kaše.
Taky je koláč protentokrát tak trochu míšenec - má vanilkovou i čokoládovou část náplně.
Taky je koláč protentokrát tak trochu míšenec - má vanilkovou i čokoládovou část náplně.
Jak to dělám já:
Korpus:
150 g zdravějších sušenek
100 g másla
Krém:
2 ricotta
2x Lučina
2x vejce
třtinový cukr/jiné alternativní sladidlo
lžíce kvalitního kakaa
Marmeláda:
200 gramů ovoce
(třtinový cukr/jiné alternativní sladidlo)
1 velká lžíce chia semínek
Nejdřív si nachystám spodek - rozemelu sušenky na cimprcampr a to stejné udělám s mandlemi, pokud je chci přidat. Co se sušenek týče, samozřejmě ideální jsou celozrnné nebo alespoň nějak rozumně cereální sušenky, já použila Bebe extra cereální. Tradičně jsou s obyčejnými máslovými :-)
Do směsi přidám máslo, které si předtím roztopím a "rozmačkám" hmotu na dno pečící nádoby, viz. mé ilustrační neumětelské foto:D
V toaletní míse si smíchám ricottu, Lučinu a vajíčka, podle chuti osladím. Půlku naliju na sušenkovou základnu, druhou půlku dobarvím kakaem a udělám s ní totéž:-) Dám péct do předehřáté trouby na 200 stupňů dokud nebude povrh nažloutlý, cca 40 minut.
Mezitím si připravím chia marmeládu - ovoce (já použila švestky, ale určitě to půjde i s hruškama, nebo v létě jahody, maliny,...) nakrájím na pidi kousky a v hrnci rozvařím se lžící vody a trochou sladidla, pokud chci. Když už je to kašička, přisypu chia semínka a nechám ztuhnout.
Na vychladlý cheesecake inženýrsky aplikuju marmeládu a KAVABANGA:-)
Děláte cheesecake podle nějakého svého receptu? Nebo třeba chia marmeládu?:-) Mějte se krásně a jezte s úsměvem (a neusmívejte se s plnou pusou:D):-)
Vypadá moc hezky :-)
OdpovědětVymazatNela z Beauty Charm
GIVEAWAY - O krásné šperky
mňam, vyzerá super!:) cheescake mám veľmi rada, určite vyskúšam aj tento!:)
OdpovědětVymazatSaja Frey blog :)