středa 2. září 2015

Batáty plněné ricottovo-špenátovou náloží a kuřecími kousky

Začíná podzim. No, ne že bych z toho měla úplně radost, však víte. Tepleji se oblékat, mlhy, chlad, blivno,..Něco pozitvního se ale najde. Barvy, čerstvý vzduch, taky znovu nastupuju do školy. A hlavně, jsou zase jiné chutě. Na hutnější, teplá jídla. 


Na druhou stranu, zbožňuju, když se sebereme a jedeme na chatu. zatopíme v krbu a zatímco plamínky praskají a skáčou, pustím se do tvorby něčeho, co zahřeje a potěší. A myslím, že tohle se mi extrémně povedlo - batátové lodičky jsou hotové za půl hodinky a není tam jediná "ne-clean" věc:-)

Jak to dělám já:
1 větší batát (může být i brambor, hádám)
1 balení ricotty
1/2 balení mraženého listového špenátu
1 větší kuřecí prso
Sůl, pepř, česnek dle chuti

1 porce obsahuje asi:
400 kcal
28 g bílkovin
45 g sacharidů
13 g tuku

V osolené vodě uvařím neoloupaný (prostě ho tam jen tak hodím, no) batát do měkka - bude to trvat v závisloti na jeho velikosti, klidně i 25 minut. Mezitím si ohřeju ricottu se špenátem a osmahnu na kousky nakrájená kuřecí prsa - vše můžu dochutit solí a sušeným česnekem. Když je batát hotový (spadne z vidličky, když ho na ní nabodneme, ale ještě se nerozpadá), rozkrojíme na půlky a lžičkou opatrně vydlabeme. Naplníme směsí a nahoru přidáme maso. 



Co vy vaříte s přicházejícím podzimem?:-) Jste rádi, že léto končí, nebo naopak? Mějte se krásně:-)

1 komentář:

  1. To si musím udělat! Dělám často plněné brambory s nivou šlehanou s česnekem a pak zapékám, takováhle jídla mám strašně ráda!

    OdpovědětVymazat