Na kuchyni jihovýchodní asie miluji (překvapivě , ehm) nejvíce její barevnost. A míchání nečekaných chutí. A široké spektrum intenzivních vůní..A...no jo. Prostě jí miluji.
Lehce inspirovaná vietnamským Bun bo nam bo (že jste ho ještě nejedli? Nechápu, jak chcete dál vést svůj život. Je proveditelné s drobnými úpravami i ve veganské verzi) a zároveň korejským bibimbap jsem vytvořila lehký, asií provoněný salát. S mňamgem! Teda mangem.
Jak to dělám já (2-3 porce):
1 brokolice
1 hrneček rýžových nudlí
dvě hrsti salátku (polníček, mladý špenát,...co je libo)
1-2 mrkve
1/2 manga
Trochu limetkové šťávy
2 stroužky česneku
špetka chili
půl lžičky třtinového cukru
půl lžičky chia semínek nebo černého sezamu
pár lístků máty
sůl
dvě hrsti salátku (polníček, mladý špenát,...co je libo)
1-2 mrkve
1/2 manga
Trochu limetkové šťávy
2 stroužky česneku
špetka chili
půl lžičky třtinového cukru
půl lžičky chia semínek nebo černého sezamu
pár lístků máty
sůl
1) Nachystám si zeleninu - mrkev umyju a nastrouhám, brokolici rozkrájím a lehce uvařím, to stejné provedu nudlím (uvaření, ne nastrouhání). Z manga vykrájím pár plátků.
2) Připravím si zálivku - do lžíce vody vymačkám trochu limetkové šťávy, smíchám s cukrem a protlačeným česnekem. Kdo má rád pálivé, přidá i chili.
3) Vše naaranžuju do misky - nudle, brokolici, salát, mrkev, mátu, pokud mi její chuť nevadí. Přeliju zálivkou a celé mistrovské dílo překryju mangem, aby nebylo zase tak vidět. Můžu zasypak trochou chia semínek či sezamu.
Bílkoviny: 14 g
Sacharidy: 77 g
Tuky: 2 g
Energie: 386kcal
A jaký je Váš nejoblíbenější způsob použití rýžových nudlí?:-)
A jaký je Váš nejoblíbenější způsob použití rýžových nudlí?:-)
Bože to vypadá paradne! <3 hnedka ukládám a na léto aspoň inspirace !
OdpovědětVymazat