neděle 2. srpna 2015

Tikka masala

Ráda zkouším. Celkem snadno se znudím, takže i v kuchyni dost často vymýšlím zdravé variace na francouzskou nebo čínskou kuchyni a dost často to taky skončí téměř požárem, nebo alespoň něčím totálně nepoživatelým. Tentokrát přišla na řadu kuchyně indická - a světe div se, kuře tikka masala se povedlo tak, že vám ho ráda nabízím k vyzkoušení:-)

Myslím, že na takto specifická jídla se vyplatí koupit alespoň ty nejdůležitější suroviny opravdu originální - třeba tohle úžasné koření se mi povedlo sehnat dokonce ve speciálním koutku v Albertu!:-) Sice je ho tolik, že odhadem to budu spotřebovávat ještě dva roky za podmínky, že ho budu cpát i do lívanců, ale tak v zájmu autentičnosti... 


Jak to dělám já (2 porce):
2 kuřecí prsa
1 větší cibule
1 plechovka rajčat/2 masitá rajčata
1 řecký jogurt (tady nedoporučuju bez tuku)
koření: sůl, koriandr, zázvor, masala, skořice, chili, česnek
100 gramů rýže

Kuřecí prsa nakrájím na kostičky a osolím. Mezitím si osmahnu cibulku a kuře přidám. Chvílí restuju, když už bude kuře téměř hotové, přidám na kousky nakrájená rajčata a přidám koření (já neměla koriandr, tak jsem použila "jen" ty zbývající druhy a fungovalo to hezky:-)). Nechám pěkně provařit, když už  to nádherně voní vmíchám jogurt. Podávám s uvařenou rýží za předvádění tradičního indického tance! :-)



Jestli vám zbyla v ledničce kuřecí stehna, zkuste je třeba pečená s rajčaty. A mějte krásný den:)

2 komentáře:

  1. Mňam, to musí být vynikající! :) Musím si recept uložit... každou chvíli nevím, co si uvařit, tak je to skvělá inspirace. :) Navíc kuřecí prsa a rýži mám moc ráda. :)
    Jinak co se týče toho, kolik toho jím, tak kalorie nepočítám. :) Moc to neumím a nikdy mě to nebavilo. Chvíli jsem používala kalorické tabulky, ale ani to mi bohužel nevydrželo. :) Ale asi bych měla začít, protože mi nejde hubnout. :)

    OdpovědětVymazat